COMUNICAT DE PRESĂ 08.12.2015

COMUNICAT DE PRESA

„Asociatia Montana Motilor ” din Alba Iulia in parteneriat cu „Primaria Comunei Buces, Jud.Hunedoara ” deruleaza proiectul „Economie Sociala din Tara Motilor pana-n Tara Zarandului ” POSDRU 173/6.1/S/147340.
In cadrul proiectului au fost infiintate 7 structuri specifice Economiei Sociale- SES-uri(trei in judetul Alba si patru la Buces jud.Hunedoara) cu peste 31 locuri de munca create , si ajutor de minimis in valoare de 4.197.141,90 Lei.
Prin intermediul proiectului au fost organizate si finalizate cursurile de formare profesionala in ocupatiile:
• „Antreprenor in Economie Sociala ” – finalizat cu competitia „Bursa Intreprinderilor Sociale ” castigatorii primind un premiu in valoare de 2250 lei;
• „Ingrijitoare batrani la domiciliu” participantii primid o subventie de 1800 lei fiecare;
• „Operator introducere, validare si prelucrare date ”- subventia acordata fiind de 600 lei fiecarui participant;
• Lucrator in tamplarie, Participantii vor primii o subventie de 1800 lei fiecare.
De asemenea, in cadrul proiectului au fost realizate gratuit servicii de consiliere psihologica pentru dezvoltare profesionala, mediere si orientare pentru un numar de 150 de persoane.
Toate acestea pentru facilitarea ocuparii persoanelor din grupurile vulnerabile, ca principal vector de crestere a gradului de incluziune sociala si de asigurare a bunastarii cetatenilor.
Asociatia Montana Motilor Alba Iulia impreuna cu partenerul Primaria Com.Buces Jud.Hunedoara va invita la Conferinta de inchidere a proiectului care va avea loc vineri 18 decembrie 2015 incepand cu orele 10.30 in amfiteatrul Scolii Gimnaziale „Vasile Goldis” Alba Iulia.

Minerva Ciufu –Manager Proiect

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României