Conferinta Finala “Economie Sociala din Tara Motilor pana-n Tara Zarandului”

Asociația „Montana Moților” din Alba Iulia în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Primăria comunei Buceș, din județul Hunedoara, a derulat în perioada ianuarie-decembrie 2015 proiectul „Economie Sociala din Tara Motilor pana-n Tara Zarandului”. Proiectul a fost destinat persoanelor din comunitati izolate, famililor cu mai multi de 2 copii ,familililor monoparentale, persoanelor de etnie roma si femeilor.

Obiectivul general al proiectului a fost Infiintarea si dezvoltarea unor structuri specifice economiei sociale si facilitarea ocuparii grupurilor vulnerabile ca principali vector de crestere a gradului de incluziune sociala si de asaigurare a bunastarii cetatenilor

In cuvantul sau Managerul proiectului doamna Minerva Ciufu a prezentat cu ocazia conferintei finale realizarile obtinute in urma implementarii proiectului si anume : Au fost infiintate 7 Ses-uri si anume :
1. Ses Punct de lucru ONG
2. Ses Asociatia Casa Sfantul Nicolae
3. Ses Cabana Turistica Montana
4. Ses Asociatia Casa Cautatorului de Aur
5. Ses Cooperativa Nectarului Florilor de Munte
6. Ses Societatea Producatorilor de Produse Bio-ecologice
7. Ses Sc.Rural Consulting Buces S.R.L
S-au derulat cursuri de formare profesionala in ocupatii adecvate economiei sociale.
Lucrator in Tamplarie, Operator Introducere Validare si interpretare date, Ingrijitor batrani la domiciliu si Antreprenor in Economia Sociala. La aceste cursuri au participat 80 de persoane din care 76 au primit subventii.
De asemenea a fost organizata competitia Bursa Intreprinderilor Sociale in cadrul careia au fost premiate 9 proiecte de infiintare si dezvoltare de intreprinderi sociale fiind acordate premii in valoare de 18000 lei.
A fost realizat si editat Ghidul Antreprenorului din Economia Sociala. Este de mentionat faptul ca toti indicatorii output au fost realizati si depasiti.

There is no theme selected or the theme was deleted.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României